utorok 13. novembra 2012

Zlatá rybka


Potrebujeme :
500 g treska filety
500 g zemiaky
8 PL oleja
3 strúčiky cesnaku
150 g strúhaný tvrdý syr
rasca mletá
soľ
korenie čierne mleté
petržlenová vňať



Postup :
Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Všetko zmiešame. Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky, osolíme a pridáme mletú rascu. Polovicu zemiakov poukladáme do vymastenej zapekacej misy.Pokvapkáme polovicou cesnakovo-olejovej zmesi. Rybie filety umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čierným korením a mletou rascou. Poukladáme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými zemiakmi, prelejeme zvyšnou cesnakovo-olejovou zmesou, osolíme a posypeme mletou rascou. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 200°C. Po dvadsiatich minútach pečenia zemiaky posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...