utorok 13. novembra 2012

Zeleninka na pare z tlakového hrnca

Takto si môžete rýchlo a zdravo pripraviť rôzne druhy zeleninky :-)))

Potrebujeme :
zemiaky
miešaná  zelenina
soľ alebo bylinková soľ
majorán, alebo rôzne druhy korenia


Postup :
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Do tlakového hrnca dáme parák na ohrievanie knedlí a trochu vody tak, aby dosahovala kúsok pod parák. Na neho poukladáme zemiaky a zeleninku podľa chuti, osolíme, okoreníme ( môžeme použiť rôzne druhy korenia, majoránku, alebo bylinky, bylinbkovú soľ podľa chuti ). Hrniec uzavrieme. Keď začne syčať, stlmíme na minimum a varíme ( paríme ) 7-10 minút podľa druhu zeleninky. Vypneme a necháme dôjsť, kým hrniec prestane syčať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...