Cesto :
4 ks vajcia
90 g práškový cukor
100 g mleté vlašské orechy
30 g strúhanka jemná
1/2 ks prášok do pečiva
Plnka :
2 ks smotana na šľahanie 33 %
100 g horká čokoláda
Ďalšie suroviny :
4 PL orieškový likér
ribezľový džem
2 ks banány
Postup :
Cesto : Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme pomleté orechy a strúhanku spolu s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C 20 minút. Vychladnutý plát pokvapkáme likérom a potrieme džemom. Banány pokrájame na kolieska, poukladáme na džem a na záver potrieme celý koláčik čokoládovou šľahačkou.
Čokoládová šľahačka : Smotanu na šľahanie s polámanou čokoládou za stáleho miešaniakrátko povaríme ( 1-2 minúty) 24 hodín pred použitím. Po vychladnutí vložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme.
Tip : Množstvo surovín v recepte na tento koláčik je na malý plech, alebo do tortovej formy. Dobrú chuť :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára