utorok 13. novembra 2012

Gaštanové pokušenie


Sladká bodka za obedom...

Potrebujeme :
Cesto :
vajcia 4 ks
cukor kryštál 4 PL
múka polohrubá 6 PL
prášok do pečiva 1 ks
olej 100 ml
kakaový prášok 1 PL
tuk a múka na vymastenie plechu

Gaštanová plnka :
gaštanové pyré 1 ks
maslo 125 g
cukor 3 PL
mlieko 300 ml
vanilkový pudigový prášok 1 ks

Karamelová plnka :
mlieko 300 ml
šľahačka v prášku bez cukru 2 ks
cukor kryštál 3-4 PL

Ďalej potrebujeme :
okrúhle piškóty namočené v káve, alebo banány nakrájané na kolieska
granko, alebo, strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup :
Cesto : Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kypriaci prášok a kakao. Premiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 160 °C 20 minút. Po vychladnutí cesto natrieme gaštanovou plnkou, naň poukladáme piškóty namáčané v káve, alebo nakrájané banány. Vrch koláčika natrieme karamelovou šľahačkou a môžeme ozdobiť grankom, alebo nastrúhanou čokoládou.

Gaštanová plnka : Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gyštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutého pudingu.

Karamelová šľahačka : Cukor upálime na karamel, zalejeme ho mliekom a rozmiešame. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého karamelového mlieka vysypeme šľahačky v prášku a vyšľaháme hustú šľahačku.

 Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...