Komplet obedík nielen pre chlapov :-DDD
Potrebujeme :
Polievka :
2 čajové lyžičky soli
3 ks bobkové listy
6 ks korenie nové celé
6 ks korenie čierne celé
2 ks zemiaky
1 ks - neúdené bravčové koleno zadné
hrsť krúpkov
magi vňať
1 ks cibuľa
Medová marináda na koleno :
1 PL medu
1 PL vývaru
1 PL oleja
2 čajové lyžičky korenia Gyros
3 strúčiky cesnaku
Ďalej potrebujeme :
2 ks cibuľa
3 ks čerstvé jablká očistené a zbavené jadrovníka
1 ks cesnak
300 ml vývaru
15 ks klinčekov
Postup :
Polievka z kolena v tlakovom hrnci : Koleno umyjeme a dáme do vody. Pridáme soľ, bobkové listy, celé korenie čierne, celé nové korenie, umytú cibuľu aj so supkou. Natlakujeme hrniec, stíšime na slabši oheň a varíme 35-40 minút. Hrniec necháme dosyčať ( nevypúšťame paru ). Potom vložíme nakrájané a očistené zemiaky spolu s krúpkami ( môžeme pridať zeleninu podľa vlastného výberu, alebo huby ) opäť hrniec natlakujeme, stíšime a varíme 5 minút. Opäť paru nevypúšťame, ale zeleniku s krúpkami necháme v pare dôjsť. Na záver ochutíme magi vňaťkou.
Pečené koleno na jablkách v medovej marináde : Očistíme a na kolieska nakrájame cibuľu. Na pekáč rozložíme cibuľu, vložíme celý a umytý cesnak zbavený vrchnej šupky a koleno, ktoré sme troška predvarili, kožu narežeme na mriežku, do kože napicháme klinčeky a celé koleno ponatierame medovou marinádou. Podlejeme vývarom a pečieme 35-40 minút. Pečieme pri teplote 200°C. Počas pečenia koleno podlievame vývarom a výpekom, natierame medovou marinádou a otáčame. Ku koncu pečenia vložíme na pekáč dookola očistené a jadrovníkov zbavené jablká. Dopekáme cca 15-20 minút podľa potreby. Výborne chutí s pečenými zemiakmi, alebo len s chlebíkom...
Dobrú chuť :-DDD
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára