Bôčik sa dá urobiť naveľa spôsobov a vždy je to výborné, tu jej jeden z nich...
Troška netradične...
Potrebujeme :
1000 g bravčový bôčik
2 ks jablká
10 ks slivky sušené
10 ks mandle
2 PL olej
100-150 ml víno biele
soľ
korenie čierné mleté
Postup :
Bôčik si nakrájame na 1cm plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Jablká si olúpeme, zbavíme jadrovníkov a poukladáme spolu so sušenými slivkami ( do ktorých sme vložili mandle bez šupky ) na plátky mäsa. Plátky zvinieme a previažeme niťou. Na panvici si rozohrejeme olej na ktorom opekáme závitky s každej strany. Potom mäso podlejeme vínom, prikryjeme pokrývkou a dusíme. Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby. Mäkké závitky rozdelíme na taniere a prelejeme výpekom a podávame so zemiakovým pyré.
Tip : Mäsko posypeme olúpanými mandľami a zalejeme omáčkou :0)
Bôčik môžeme nahradiť aj iným mäsom napríklad bravčovým stehnom, alebo kuracími prsiami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára