nedeľa 11. novembra 2012

Bôčikové závitky s jablkami a slivkami


Bôčik sa dá urobiť naveľa spôsobov a vždy je to výborné, tu jej jeden z nich...

Troška netradične...




Potrebujeme :
1000 g bravčový bôčik
2 ks jablká
10 ks slivky sušené
10 ks mandle
2 PL olej
100-150 ml víno biele

soľ
korenie čierné mleté






Postup :
Bôčik si nakrájame na 1cm plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Jablká si olúpeme, zbavíme jadrovníkov a poukladáme spolu so sušenými slivkami ( do ktorých sme vložili mandle bez šupky ) na plátky mäsa. Plátky zvinieme a previažeme niťou. Na panvici si rozohrejeme olej na ktorom opekáme závitky s každej strany. Potom mäso podlejeme vínom, prikryjeme pokrývkou a dusíme. Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby. Mäkké závitky rozdelíme na taniere a prelejeme výpekom a podávame so zemiakovým pyré.

Tip : Mäsko posypeme olúpanými mandľami a zalejeme omáčkou :0)
       Bôčik môžeme nahradiť aj iným mäsom napríklad bravčovým stehnom, alebo kuracími prsiami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...