Cesto :
200 g hera alebo smetol
4 PL cukor práškový
4 ks žĺtky
300 g múka polohrubá
1 ks prášok do pečiva
250 ml vlažné mlieko
tuk a múka na vymastenie plechu
Ribezľový sneh :
4 ks bielky
250 g cukor kryštál
250 g ríbezle
Postup :
Cesto : Heru ( smetol ) vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu 20 minút pri teplote 170°C.
Medzitým si pripravíme ribezľový sneh : Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec jemne vmiešame ribezle ( čerstvé alebo mrazené ).
Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte naspäť do rúry zapiecť, tak aby chytill sneh krásnu farbu a koláčik je hotový. Necháme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť :-)
200 g hera alebo smetol
4 PL cukor práškový
4 ks žĺtky
300 g múka polohrubá
1 ks prášok do pečiva
250 ml vlažné mlieko
tuk a múka na vymastenie plechu
Ribezľový sneh :
4 ks bielky
250 g cukor kryštál
250 g ríbezle
Postup :
Cesto : Heru ( smetol ) vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu 20 minút pri teplote 170°C.
Medzitým si pripravíme ribezľový sneh : Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec jemne vmiešame ribezle ( čerstvé alebo mrazené ).
Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte naspäť do rúry zapiecť, tak aby chytill sneh krásnu farbu a koláčik je hotový. Necháme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára