Tradičná slovenská sýta klasická polievka .
Potrebujeme :
kapusta kvasená 250 g
údené rebierko 1 ks
bobkový list 3ks
celé čierne korenie 5 ks
celé nové korenie 5 ks
cibuľa 1 ks
masť alebo olej 1-2 PL
hladká múka 1 a 1/2 PL
mletá červená paprika
soľ
zemiaky 4 ks
Postup :
Do hrnca vložíme kvasenú kyslú kapustu, údené rebierko, bobkový list, celé nové a celé čierne korenie. Varíme do mäkka. Medzitým si v druhom hrnci uvaríme očistené a na kocky nakrájané zemiaky v slanej vode. Keď je kapusta mäkká a od rebierka sa mäsko oddeľuje, rebierko vyložíme a pooberáme mäsko. Prilejeme do hrnca zemiaky spolu s vodou a mäsko vrátime naspäť Premiešame a na záver vlejeme zásmažku. Necháme prejsť varom, dosolíme, prípadne dokyslíme vodou z kapusty.
Zásmažka :
Na oleji si speníme na kocky nakrájanú očistenú cibuľku, poprášime hladkou múkou a spolu orestujeme. Na záver prisypeme troška mletej červenej papriky. Zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky.
Dobrú chuť :-)
Potrebujeme :
kapusta kvasená 250 g
údené rebierko 1 ks
bobkový list 3ks
celé čierne korenie 5 ks
celé nové korenie 5 ks
cibuľa 1 ks
masť alebo olej 1-2 PL
hladká múka 1 a 1/2 PL
mletá červená paprika
soľ
zemiaky 4 ks
Postup :
Do hrnca vložíme kvasenú kyslú kapustu, údené rebierko, bobkový list, celé nové a celé čierne korenie. Varíme do mäkka. Medzitým si v druhom hrnci uvaríme očistené a na kocky nakrájané zemiaky v slanej vode. Keď je kapusta mäkká a od rebierka sa mäsko oddeľuje, rebierko vyložíme a pooberáme mäsko. Prilejeme do hrnca zemiaky spolu s vodou a mäsko vrátime naspäť Premiešame a na záver vlejeme zásmažku. Necháme prejsť varom, dosolíme, prípadne dokyslíme vodou z kapusty.
Zásmažka :
Na oleji si speníme na kocky nakrájanú očistenú cibuľku, poprášime hladkou múkou a spolu orestujeme. Na záver prisypeme troška mletej červenej papriky. Zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára