pondelok 12. novembra 2012

Kapustová polievka s údeným rebierkom

Tradičná slovenská sýta klasická polievka .

Potrebujeme :
kapusta kvasená 250 g
údené rebierko 1 ks
bobkový list 3ks
celé čierne korenie 5 ks
celé nové korenie 5 ks
cibuľa 1 ks
masť alebo olej 1-2 PL
hladká múka 1 a 1/2 PL
mletá červená paprika

soľ
zemiaky 4 ks



Postup :
Do hrnca vložíme kvasenú kyslú kapustu, údené rebierko, bobkový list, celé nové a celé čierne korenie. Varíme do mäkka. Medzitým si v druhom hrnci uvaríme očistené a na kocky nakrájané zemiaky v slanej vode. Keď je kapusta mäkká a od rebierka sa mäsko oddeľuje, rebierko vyložíme a pooberáme mäsko. Prilejeme do hrnca zemiaky spolu s vodou a mäsko vrátime naspäť Premiešame a na záver vlejeme zásmažku. Necháme prejsť varom, dosolíme, prípadne dokyslíme vodou z kapusty.

Zásmažka :
Na oleji si speníme na kocky nakrájanú očistenú cibuľku, poprášime hladkou múkou a spolu orestujeme. Na záver prisypeme troška mletej červenej papriky. Zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...