Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)
Potrebujeme :
1 balík / 250g / cestovina
500 g čerstvá a očistená tekvica
2 PL oleja
2 strúčiky cesnaku
1 ks paradajky vo vlastnej šťave
1 lyžička vegeta
75 ml voda
soľ
korenie čierne mleté
bazalka
150 g údené mäso
150 g strúhaný syr eidam
150 g šunka alebo slaninka / nemusí byť /
Postup :
Cestovinu uvaríme do mäkka-5 minút pred koncom varenia pridáme očistenú na kocky nakrájanú tekvicu a dovaríme spolu. Scedíme a vysypeme do misky. Pripravíme omáčku. Omáčka : Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme na kocky nakrájané údené mäsko, lúpané a nakrájané paradajky, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a vodu. Dusíme 10 minút. Následne hotovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami s tekvicou. Cestovinky preložíme do zapekacej misky, alebo na plech. Posypeme syrom, prípadne nakrájanou šunkou, alebo slaninkou a zapekáme 15-20 minút.
Dobrú chuť :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára