Niečo dobré za obedom...
Cesto :
múka polohrubá 250 g
droždie 20 g
štipka soli
cukor 50 g
vajce 1 ks
mlieko vlažné 100 ml
olej 75 ml
Plnka :
banán 2 ks
jablká nastrúhané 500 g
orechy vlašské posekané 60 g
cukor vanilkový 1/2 ks
cukor škoricový 1/2 ks
citrónová šťava z 1 citróna
Karamelová poleva :
cukor kryštál 2 PL
maslo 1 PL
voda 1 PL
mlieko 3-4 PL
Postup :
Cesto :
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku, soľ, olej a vajíčko dáme do misky. Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Po vykysnutí cesto prenesieme do vymastenej okrúhlej koláčovej formy a urobíme si z cesta aj boky. Na cesto navrstvíme plnku.
Plnka : Očistené a nastrúhané jablká zbavíme prebytočnej šťavy, pridáme cez vidličku popučené banány, citrónovú šťavu a všetko spolu dobre premiešame. Takto pripravenú plnku navrstvíme na cesto, posypeme nasekanými vlašskými orechami, vanilkovým a škoricovým cukrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C 30 minút. Keď nám okraje cesta rýchlo zhnednú, prikryjeme koláčik alobalom a dopečieme. Keď je koláčik upečený, polejeme ho cik - cak karamelovou polevou.
Karamelová poleva: Na teflonovej panvičke si pripravíme svetlý karamel, pridáme vodu, mlieko, maslo a dobre premiešame. Podľa potreby pridávame mlieko. Plnky môžeme vymieňať za tvarohovú, makovú, orechovú, alebo aj kombinovať. Dobrú chuť :-)))
Cesto :
múka polohrubá 250 g
droždie 20 g
štipka soli
cukor 50 g
vajce 1 ks
mlieko vlažné 100 ml
olej 75 ml
Plnka :
banán 2 ks
jablká nastrúhané 500 g
orechy vlašské posekané 60 g
cukor vanilkový 1/2 ks
cukor škoricový 1/2 ks
citrónová šťava z 1 citróna
Karamelová poleva :
cukor kryštál 2 PL
maslo 1 PL
voda 1 PL
mlieko 3-4 PL
Postup :
Cesto :
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku, soľ, olej a vajíčko dáme do misky. Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Po vykysnutí cesto prenesieme do vymastenej okrúhlej koláčovej formy a urobíme si z cesta aj boky. Na cesto navrstvíme plnku.
Plnka : Očistené a nastrúhané jablká zbavíme prebytočnej šťavy, pridáme cez vidličku popučené banány, citrónovú šťavu a všetko spolu dobre premiešame. Takto pripravenú plnku navrstvíme na cesto, posypeme nasekanými vlašskými orechami, vanilkovým a škoricovým cukrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C 30 minút. Keď nám okraje cesta rýchlo zhnednú, prikryjeme koláčik alobalom a dopečieme. Keď je koláčik upečený, polejeme ho cik - cak karamelovou polevou.
Karamelová poleva: Na teflonovej panvičke si pripravíme svetlý karamel, pridáme vodu, mlieko, maslo a dobre premiešame. Podľa potreby pridávame mlieko. Plnky môžeme vymieňať za tvarohovú, makovú, orechovú, alebo aj kombinovať. Dobrú chuť :-)))
Dobrý večer, prosím Vás máte vo svojich receptoch aj receptík na koláčik, ktorý je na titulke stránky?
OdpovedaťOdstrániťĎakujem
dobrý deň, áno mám tu je link : http://receptarik.blogspot.sk/2013/02/americky-jablkovy-kolac.html
Odstrániťtento koláčik je náš obľúbený, je veľmi šťavnatý, svieži a výborný, robievam ho v okrúhlaj forme a naozaj vám ho môžem len a len doporučiť :-)
Ďakujem veľmi pekne, zaujalo ma ako nádherne vyzerá s tými srdiečkami. Pozerala som aj iné recepty - super stránka, určite ich veľa vyskúšam, lebo už neviem čo vyriť nášmu osadenstvu :-)
Odstrániť