streda 14. novembra 2012

Hrnčekový ovocný rez s panna cottou

Jednoduchý, svieži koláčik...

Hrnčekové cesto :
3 ks vajcia
1/2 hrnčeka cukor práškový
1/2 hrnčeka oleja
1/2 hrnčeka mlieka
1 hrnček múka polohrubá
1 ks prášok do pečiva
2 PL kakaový prášok

Plnka 1. :
750 ml mlieka
2 ks Panna Cotta prášok

Plnka 2. :
300 g   ovocie mrazené, alebo zmes ( jahody, ribezle, maliny )
2 PL cukor kryštál
1 ks cukor vanilkový
700 ml voda
2 ks pudingový prášok jahodový

HRNČEK : 300 ml.
VEĽKOSŤ PLECHU : 37 x 26 cm.
Cesto : Vajcia, cukor a olej vymiešame do peny. Postupne pridávame mlieko a múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech ( alebo môžeme plech vystať papierom na pečenie ). Do zvyšného cesta primiešame kakaový prášok a polievkovou lyžicou ho nalejeme na cesto. Pečieme 20-25 minút pri teplote 160°C.

Plnka 1. : Podľa návodu si pripravíme Panna Cottu. Do vriaceho mlieka vysypeme prášok na prípravu panna cotty a za stáleho miešania vyríme 1 minútu. Potom ju vylejeme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť.

Plnka 2. : Zmes mrazeného ovocia ( podľa vlastného výberu, alebo čo mraziak dá :-) dáme do hrnca. Zalejeme 500 ml studenej vody. Pridáme cukor, vanikový cukor a miešame. Keď máme zmes horúcu vlejeme do nej zvyšok vody ( 200 ml ) spolu s rozmiešaným jahodovým pudingovým práškom. Opäť varíme jednu minútu a nalejeme na vychladnutý krém z panna cotty.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...