štvrtok 15. novembra 2012

Zemiakové krokety


Výborná príloha a dá s a pripraviť s viacerymi obmenami...

Základný recept :
560 g zemiaková kaša
2 ks surové vajcia
štipka soli
1 PL múka hrubá
1-2 ks cibuľa
olej na vysmážanie
strúhanka  na obalenie

Postup :
Očistenú a nakrájanú cibuľu si opražíme na troške oleja. Pridáme ju k zemiakovej kaši, podľa potreby dosolíme, zahustíme hrubou múkou a pridáme 1žĺtok. Dobre premiešame a vytvarujeme krokety podľa vlastného vkusu, či už to budú guľky, šúľky, placky, to záleží na Vás. Vytvarované krokety obalíme v rozšľahanom vajíčku ( 1-nom plus 1- bielok čo nám zostal ), následne obalíme v strúhanke a vysmážame.

Krokety môžeme dochutiť aj nasekanou pažítkou, alebo na drobno nakrájanými cíbikmi, alebo orestovaným pórom. Výborné sú však ak pridáte do cesta aj bryndzu...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...