utorok 13. novembra 2012

Chlebové žemličky


Overený a odskúšaný recept ako robí žemličky naša starká...

Potrebujeme :
 1000 g múka hladká
 3 čajové lyžičky soli
 3 čajové lyžičky octu
 1 čajová lyžička kryštálový cukor
 600 ml vlažná voda
 42 g čerstvé droždie
 2 PL masti
sezamové semienka
ľanové semienka
očistené slnečnicové jadierka
olej na potretie

Postup :
Do misky dáme múku, soľ, masť,ocot, sezamové semienka, ľanové semienka a rozdrvené slnečnicové semienka. Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si pripavíme kvások, ktorý vlejeme do múky a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta vypracujeme žemličky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Žemličky natrieme olejom a necháme na plechu ešte podkysnúť. Pečieme pri teplote 170-180°C 40 minút. Horúce žemličky uložíme na mriežku, prikryjeme alobalom a uterkou. Takto necháme žemličky vychladnúť. Takto pripravené žemličky sú dlho mäkučké...

Dobrú chuť :-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...