streda 14. novembra 2012

Pečeňové lievance

Sú veľmi jemnučké a vhodné ako príloha k rôznym prívarkom, do žemlí, alebo len tak :-)

Potrebujeme :
300 g pečeň hydinová
300 g zemiaky
2 ks vajcia
2 strúčiky cesnaku
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
korenie čierne mleté
rasca mletá
vegeta bez glutamanu
majorán
soľ
olej na vysmážanie


Postup :
Zemiaky nastrúhame na jemno ( na strúhadle na mrkvu ), zlejeme vodu, pridáme pečeň, ktorú sme umyli, odblanili a nakrájali na malinké kúsky, alebo pretlačili vidličkou ( pečeň môžeme aj pomleť ). Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, prelisovaný cesnak, majoránku,vegetu, sódu bicarbónu a žĺtky. Premiešame a na koniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pomaly vysmážame na troške oleja.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...