Ak pridáte biely jogurt, tam kde bol natretý zostanú krásne dierky a tak budú krásne mäkučké...
Potrebujeme :
400 g múka hladká
1 čajovú lyžičku droždie sušené /na 1kg múky/
40 g kryštálový cukor
citrónová kôra
1 vajce
1 cukor vanilkový
70 g hera alebo smetol
175 ml vlažné mlieko
1 ks jogurt biely
štipka soli
na posypanie mak
Postup :
Múku, cukor, žĺtok, vanilkový cukor, štipku soli, sušené droždie, heru a mlieko dáme do misky, zmiešame a vypracujeme ( vymiesime ) cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu rozvaľkáme do kruhu a natrieme bielym jogurtom. Rozdelíme na 8 trojuholníkov a zrolujeme do tvaru rožka.
Môžeme si urobiť aj iné tvary. Druhú časť rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Každú natrieme jogurtom, zrolujeme a vytvarujeme takú makovku:-)
Potrieme bielkom a posypeme celým makom. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 150-160°C približne 15 až 20 minút.
Dobrú chuť :-)))
Potrebujeme :
400 g múka hladká
1 čajovú lyžičku droždie sušené /na 1kg múky/
40 g kryštálový cukor
citrónová kôra
1 vajce
1 cukor vanilkový
70 g hera alebo smetol
175 ml vlažné mlieko
1 ks jogurt biely
štipka soli
na posypanie mak
Postup :
Múku, cukor, žĺtok, vanilkový cukor, štipku soli, sušené droždie, heru a mlieko dáme do misky, zmiešame a vypracujeme ( vymiesime ) cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu rozvaľkáme do kruhu a natrieme bielym jogurtom. Rozdelíme na 8 trojuholníkov a zrolujeme do tvaru rožka.
Môžeme si urobiť aj iné tvary. Druhú časť rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Každú natrieme jogurtom, zrolujeme a vytvarujeme takú makovku:-)
Potrieme bielkom a posypeme celým makom. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 150-160°C približne 15 až 20 minút.
Dobrú chuť :-)))
Super blog, nádherne prepracované postupy.
OdpovedaťOdstrániťSlávka, ďakujem veľmi pekne za pochvalu, potešilaaa :-)
Odstrániť