Potrebujene :
vajcia 2 ks
cukor práškový 200 g
múka hladká 400 g
olej 100 ml
kakaový prášok 2 PL
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 čajová lyžička škorica mletá
1 čajová lyžička cukor vanilkový
1 ks perníkový kypriaci prášok
500 ml
mlieko 500 ml
veľký marhuľový kompót
tuk a múka na vymastenie plechu
Postup :
Všetko spolu zmiešame ( okrem marhuľového kompótu ) a dáme na vymastený a vysypaný plech, precedíme kompót a postupne marhule poukladáme na peník dáme piecť. Pečieme pri teplote 160-170°C. Hotový pocukrujeme, alebo potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Tip : Hotová delikatesa, je ak upečený perník potriete džemom, polejete čokoládovou polevou a len ozdobíte šľahačkou a kúskom kiwi. Kombinácia sladkého perníka s kyselkavým kiwi, alebo marhuľami je naozaj výborná. Môžem Vám len doporučiť :-)
Dobrú chuť.
vajcia 2 ks
cukor práškový 200 g
múka hladká 400 g
olej 100 ml
kakaový prášok 2 PL
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 čajová lyžička škorica mletá
1 čajová lyžička cukor vanilkový
1 ks perníkový kypriaci prášok
500 ml
mlieko 500 ml
veľký marhuľový kompót
tuk a múka na vymastenie plechu
Postup :
Všetko spolu zmiešame ( okrem marhuľového kompótu ) a dáme na vymastený a vysypaný plech, precedíme kompót a postupne marhule poukladáme na peník dáme piecť. Pečieme pri teplote 160-170°C. Hotový pocukrujeme, alebo potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Tip : Hotová delikatesa, je ak upečený perník potriete džemom, polejete čokoládovou polevou a len ozdobíte šľahačkou a kúskom kiwi. Kombinácia sladkého perníka s kyselkavým kiwi, alebo marhuľami je naozaj výborná. Môžem Vám len doporučiť :-)
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára