Tradičná slovenská expresná klasika...
Potrebujeme :
bryndza 125 g
smotana kyslá 1 ks
cibuľa 2 ks
rasca mletá
paprika mletá červená
korenie čierne mleté
soľ
jemne posekaná pažítka
starší chlieb
Postup :
Cibuľu očistíme a nakrájame. Vložíme do hrnca, posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou osolíme, torška okoreníme mletým čierným korením a zalejeme vriacou vodou ( 1,5 litra ) a varíme, kým cibuľa nezmäkne. Zatiaľ si v miske zmiešame bryndzu spolu s pochúťkovou smotanou ( stačí 10 %-tná pochúťková smotana ) a zmes vlejeme do cibuľového vývaru. Premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme. Na záver posypeme pažítkou. Straší chlieb nakrájame na kocky, opečieme na suchej panvičke a podávame k polievke.
Tip : Namiesto cibuľového vývaru na demikát môžete použiťvývar zo zemiakov.
Dobrú chuť :-)))
Potrebujeme :
bryndza 125 g
smotana kyslá 1 ks
cibuľa 2 ks
rasca mletá
paprika mletá červená
korenie čierne mleté
soľ
jemne posekaná pažítka
starší chlieb
Postup :
Cibuľu očistíme a nakrájame. Vložíme do hrnca, posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou osolíme, torška okoreníme mletým čierným korením a zalejeme vriacou vodou ( 1,5 litra ) a varíme, kým cibuľa nezmäkne. Zatiaľ si v miske zmiešame bryndzu spolu s pochúťkovou smotanou ( stačí 10 %-tná pochúťková smotana ) a zmes vlejeme do cibuľového vývaru. Premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme. Na záver posypeme pažítkou. Straší chlieb nakrájame na kocky, opečieme na suchej panvičke a podávame k polievke.
Tip : Namiesto cibuľového vývaru na demikát môžete použiťvývar zo zemiakov.
Dobrú chuť :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára