piatok 21. decembra 2012

Gaštanová roláda s čokoládovou polevou

Cesto:
vajcia 4 ks
práškový cukor 4 PL
múka polohrubá 4 PL
prášok do pečiva 1/2 ks

Gaštanová plnka :
maslo 100 g
mrazené gaštanové pyré 250 g
práškový cukor 2 PL
rum/um 2 PL

Čokoládová poleva :
čokoláda na varenie 70 g
Cera 70 g
kakaový prášok 1 PL

Ďalšie suroviny :
ribezľový džem

Postup :
Cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom, prišľaháme žĺtka a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva. Rozotrieme na papier na plechu a upečieme. Pečieme pri teplote 180 °C približne 12 minút. Upečené cesto aj s papierom zvinieme do útierky a necháme vychladnúť.

Gaštanová plnka : Maslo s cukrom vymiešame dopenista, pridáme rozmrazené gaštanové pyré a rum/um. Dobre premiešame.

Vychladnutý piškótový plát rozvinieme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Potrieme ribezľovým džemom a gaštanovou plnkou. Opäť roládu zvinieme  a pooblievame čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili takto : V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme Ceru s čokoládou a vmiešame kakaový prášok.

Dobrú chuť :-)

2 komentáre:

  1. prosim dat obrazky alebop vysvetlit ako sa polieva rolada cokoladou ..nikdy sa mi nepodari pekne ju potriet dakujem !)))martula

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň martuška, je to veľmi jednoduché, Vo vodnom kúpeli si rozpustíte 100 g Cery, 100 g čokolády na varenie, 3 PL kakaového prášku a kvaplu oleja, aby bola poleva krásne lesklá. Takto pripravenú a vo vodnom kúpeli rozptopenú čokoládovú polevu nanášame na roládu so štetcom ,ja používam silikónový štetec, ktorým mastím plechy. Ak použijete maslo namiesto Cery, koláč sa bude lepšie krájať, ale to je dobré ak pripravujeme rezy. Dúfam, že som pomohla, držím palce Martuška a prajem pekný deň :-) s pozdravom Tinka

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...