nedeľa 11. novembra 2012

Šampiňónová omáčka so smotanou


Dá sa obmieňať na veľa spôsobov a za každý je super. Hodí sa nielen k mäsu, ale aj ku cestovinám.




Potrebujeme :
maslo 2 PL
šampiňóny čerstvé, alebo sterilizované 8 ks
sladká smotana 33% 1 ks
cesnak 2 strúčiky
solamyl na zahustenie 1 ČL
drvená rasca
biele mleté korenie
soľ




Postup :
Na rozpálenom masle orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme očistené a nakrájané šampiňony. Osolíme, okoreníme, pridáme drvenú rascu a zalejeme smotanou. Chvíľku podusíme. V troške vody si rozrobíme solamyl a zahustíme omáčku.
Hotovo :-)))

Omáčka je veľmi rýchlo hotová, kým sa vám uvaria cestovinky pripravíte si chutnú a rýchlu omáčku. Na vylepšenie chuti na začiatku môžete pridať na pásiky nakrájanú šunku, alebo slaninku. Prípadne si omáčku vylepšite primiešaním kukurice. Ja som si dnes do omáčky pridala šunku...

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...