štvrtok 15. novembra 2012

Kokosová a orechová griláž so salkom

Grilážky neodmysliteľne patria k Vianočným sviatkom...

Kokosová griláž :
1 ks kondenzované mlieko Salko
250 g kokos strúhaný
250 g maslo alebo hera
štipka  soli
1 balenie tortových oblátok
čokoládová poleva

Orechová griláž :
250 g cukor kryštál
1 ks cukor vanilkový
1 ks kondenzované mlieko Salko
250 g orechy vlašské
250 g maslo alebo hera
1 balenie tortových oblátok
čokoládová poleva

Kokosová griláž : Roztopíme maslo, medzitým si salko zohrievame vo vodnom kúpeli, aby bolo teplé. Do roztopeného, ale nie horúceho masla pomaly vlejeme salko, pridáme kokos a dobre premiešame. Hotovú zmes natirerame na oblátky. Zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa a nakrájame. Kraje opäť môžeme, ale nemusíme máčať v čokoládovej poleve.
Kokosová griláž je menej sladká ako orechová a troška horšie sa krája :-)


Orechová griláž : Kryštálový a vanilkový cukor upálime na karamel. Salko zatiaľ zohrievame vo vode, aby bolo teplé ( aby tam nebol príliš veľký teplotný rozdiel ). Do hotového karamelu prilievame Salko a miešame. Zatiaľ si nasekáme vlašské orechy. Do polovychladnutého vmiešame tuk a orechy. Zmes natrieme na oblátky a zaťažíme. Necháme stuhnúť do druhého dňa a nakrájame. Kraje môžeme, ale nemusíme máčať v čokoládovej poleve.

Dobrú chuť :-)

2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Hmmm, karamelové čo) sú veru skoro vždy najlepšie a klasika je klasika, určite nesmeli chýbať ani na tvojom vianočnom stole :-)))

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...