pondelok 18. marca 2013

Tvarohový koláč z okrúhlej formy

Cesto :

100 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
100 g masla
1 vajce
2-3 PL studenej vody

Plnka :
500 g mäkkého tvarohu
250 g kyslej smotany
2 balíčky vanilkového cukru
4 PL práškového cukru
3 vajcia
100 g horkej čokolády 50-60%

Postup :
Z múky, masla, vajíčka a vody vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 20-30 minút do chladničky.
Cesto rozvaľkáme a dáme do vymastenej okrúhlej formy piecť na 10  minút pri teplote 180°C. Medzitým si pripravíme plnku.
Plnka :
Vajcia, cukor a vanilkový cukor dobre vyšľaháme. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu a opäť šľaháme. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej zamiešame nad parou roztopenú čokoládu. Plnku lejeme na predpečené cesto do stredu-striedavo...Začneme bielou plnkou, potom do stredu lejeme čokoládovú plnku, opäť bielu a takto pokračujeme až kým sa nám obe tvarohové plnky neminú. Koláč získa krásny vzor a jemnú tvarohovo-čokoládovú chuť. Plnky lejeme vždy do stredu. Koláčik vrátime naspäť do vyhriatej rúry a dopečieme ...

Dobrú chuť :-)))

3 komentáre:

  1. ty mi robíš chúťky, koláč je nádherný :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. na ako dlho to treba dopiect ked tam pridas plnku? Diky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Koláč je vtedy hotový keď vrch je celý ucelený, neleje sa a má pevnú konzistenciu. Trvá to približne 30 minút, kým sa dopečie aj s plnkou :-) držím palce

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...