Super rýchly a chutný obed. Príprava obeda Vám zaberie cca 20-30 minút aj s uprataním :-)
Základná nivová omáčka :
olej 3 PL
kuracie mäso 300 g
syr niva 120 g
30% smotana sladká 200 ml
voda alebo vývar 125 ml
soľ
korenie čierne mleté
posekaná pažítka
Postup :
Na rozpálenom oleji orestujeme do zlata nakrájané kuracie mäso, ktoré sme si trošička osolili a okorenili ( nesolíme veľa, pretože niva je dosť slaná a dodá celej omáčke tú správnu chuť ). Zalejeme vodou, alebo vývarom a chvíľku podusíme 5-10 minút. Premiešame a pridáme smotanu a rozdrvenú nivu, ktorá nám omáčku krásne zahustí a dochutí. Na záver pridáme pokrájanú pažítku.
Tip : Podľa potreby si môžeme omáčky pripraviť viac, lebo toto množstvo sú tak 3-4 porcie. Do základnej omáčky si pridáme 200 ml mlieka, v ktorom sme si rozmiešali 1 čajovú lyžičku solamylu. Necháme prejsť varom a podávame :-) Ak chceme omáčku ešte vylepšiť pridáme čerstvé šampiňóny, ktoré orestujeme hneď na začiatku spolu s kuracím mäskom, alebo sterilizované šampiňóny na záver.
Podávame s cestovinami podľa chuti a tie varíme podľa návodu súčastne kým sa nám mäsko restuje. Celý obed máme hotový za 20-30 minút . Dobrú chuť
Základná nivová omáčka :
olej 3 PL
kuracie mäso 300 g
syr niva 120 g
30% smotana sladká 200 ml
voda alebo vývar 125 ml
soľ
korenie čierne mleté
posekaná pažítka
Postup :
Na rozpálenom oleji orestujeme do zlata nakrájané kuracie mäso, ktoré sme si trošička osolili a okorenili ( nesolíme veľa, pretože niva je dosť slaná a dodá celej omáčke tú správnu chuť ). Zalejeme vodou, alebo vývarom a chvíľku podusíme 5-10 minút. Premiešame a pridáme smotanu a rozdrvenú nivu, ktorá nám omáčku krásne zahustí a dochutí. Na záver pridáme pokrájanú pažítku.
Tip : Podľa potreby si môžeme omáčky pripraviť viac, lebo toto množstvo sú tak 3-4 porcie. Do základnej omáčky si pridáme 200 ml mlieka, v ktorom sme si rozmiešali 1 čajovú lyžičku solamylu. Necháme prejsť varom a podávame :-) Ak chceme omáčku ešte vylepšiť pridáme čerstvé šampiňóny, ktoré orestujeme hneď na začiatku spolu s kuracím mäskom, alebo sterilizované šampiňóny na záver.
Podávame s cestovinami podľa chuti a tie varíme podľa návodu súčastne kým sa nám mäsko restuje. Celý obed máme hotový za 20-30 minút . Dobrú chuť
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára