Každý rok sa tešíme na vianočnú atmosféru, stromček, koláče, rybu a nepochybne aj na vianočnú kapustnicu...
Potrebujeme :
500 g kapusta kvasená
2-3 hrste huby biele sušené
2 ks bobkový list
3 ks korenie čierne celé
3 ks korenie nové celé
1/4 ks masla
2 PL múka hladká
4 ks zemiaky
250 ml smotana sladká 33%
soľ
korenie čierne mleté
Postup :
Z kyslej kapusty zlejeme vodu, ktorú odložíme a v konečnej fáze môžeme použiť na okyslenie kapustnice. Kapustu premyjeme a vložíme do hrnca spolu s hríbami, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie. Všetko spolu varíme. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky, ktoré varíme v druhom hrnci v slanej vode. Keď sú zemiačiky uvarené vlejeme ich ku kapuste a varíme. Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú a voňavú zásmažku, ktorú nalejeme do polievky. Nakoniec prilejeme smotanu a dosolíme, okoreníme poprípade dokyslíme vodou čo nám zostala z kapusty. Všetko spolu prevaríme a môžeme podávať.
Dobrú chuť:-)))
Potrebujeme :
500 g kapusta kvasená
2-3 hrste huby biele sušené
2 ks bobkový list
3 ks korenie čierne celé
3 ks korenie nové celé
1/4 ks masla
2 PL múka hladká
4 ks zemiaky
250 ml smotana sladká 33%
soľ
korenie čierne mleté
Postup :
Z kyslej kapusty zlejeme vodu, ktorú odložíme a v konečnej fáze môžeme použiť na okyslenie kapustnice. Kapustu premyjeme a vložíme do hrnca spolu s hríbami, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie. Všetko spolu varíme. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky, ktoré varíme v druhom hrnci v slanej vode. Keď sú zemiačiky uvarené vlejeme ich ku kapuste a varíme. Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú a voňavú zásmažku, ktorú nalejeme do polievky. Nakoniec prilejeme smotanu a dosolíme, okoreníme poprípade dokyslíme vodou čo nám zostala z kapusty. Všetko spolu prevaríme a môžeme podávať.
Dobrú chuť:-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára