štvrtok 15. novembra 2012

Nepečená kiwi torta

Výborná a jednoduchá s veľkým množstvom vitamínov. Kiwi obsahuje až 10-krát viac vitamínu C ako jablká alebo citróny. Ďalšie vitamíny, ktoré kiwi obsahujú, sú B1, B2, E a karotén. Obsahujú aj železo, fosfor, horčík, draslík a vápnik.

Potrebujeme :


Pudingová plnka :
350 ml mlieko
1 ks pudingový prášok nugátový
1 ks cukor vanilkový
1 PL cukor
1-2 PL (rum)um
250 g tvaroh jemný

Smotanová plnka :
2 ks smotana kyslá pochuťková
1 ks smotana na šľahanie 33 %
1 ks cukor vanilkový
2 PL cukor práškový
1 ks stužovač šľahačky

Kiwi želatína :
400 ml voda
1 ks malá kiwi šumienka
1 ks cukor vanilkový
1 ks pudingový prášok vanilkový

Ďalej potrebujeme :
6 ks kiwi
240 g piškóty okrúhle

Postup :
Na dno tortovej formy poukladáme okrúhle piškóty. Zalejeme ich pudingovou plnkou a na vrch poukladáme nakrájané a očistené kiwi. Kiwi potrieme 1/3 smotanovej plnky a opäť naukladáme okrúhle piškóty po celej ploche. Na piškóty vylejeme a rozotrieme zvyšok smotanovej plnky, poukladáme opäť nakrájané kiwi a zalejeme kiwi-želatínou. Necháme minimálne 12 hodín chladiť a podávame :-)

Pudingová plnka : Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu. Keď je puding uvarený pridáme cukor, vanilkový cukor a troška rumu. Za občastného miešania necháme vychladnúť a do vychladnutého vmiešame jemný tvaroh.

Smotanová plnka : Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom. Následne ju jemne vmiešame do pochúťkovej smotany, ktorú sme si vymiešali s cukrom a vanilkovým cukrom.

Kiwi želatína : Do 400 ml vody vysypeme kiwi šumienku a poriadne rozmiešame. Polovicu dáme do hrnca a privedieme skoro k varu. Následne vmiešame vanilkový pudingový prášok rozhabarkovaný vo zvyšku kiwi tekutiny a povaríme. Na záver pridáme 1 vanilkový cukor.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...