pondelok 12. novembra 2012

Prekladaná krkovička



Toto jedlo nikdy nesklame...

Potrebujeme :
krkovička 700 g
slanina 100 g
cibuľa 2 ks
horčica plnotučná
soľ
mleté čierne korenie
gyros (korenie)
strúčik cesnaku 1
tmavá zápražka  1 PL
vývar
olej






Postup :
Krkovičku nakrájame, osolíme, okoreníme, posypeme Gyros korením z každej strany. Z jednej strany plátok krkovičky natrieme horčicou,


priložíme plátok slaniny a 2-3 kolieska očistenej cibule. Takto pripravené plátky krkovičky poukladáme na seba na vymastený plech.Vložíme na chvíľku do vyhriatej rúry a necháme pripiecť. Podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom a dusíme do mäkka 40 minút. Potom mäsko odokryjeme a necháme dopiecť z vrchu do chrumkava.

Omáčka: Výpek z mäska zlejeme do hrnca, pridáme 1 PL tmavej zápražky, rozmiešame a na koniec pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku. Necháme prejsť varom a môžeme podávať. Omáčku netreba extra dochucovať, pretože výpek z mäska tomu dodá fantastickú chuť.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...