streda 14. novembra 2012

Pizza bez kysnutia, alebo ovocný koláčik bez kysnutia

Na prípravu nenáročné, rýchle a chutné cesto. Naozaj môžem len doporučiť.



Základné cesto :
600 g múka hladká
350 ml vlažná voda
7 PL olej olivový
40 g droždie čerstvé
1 čajová lyžička cukor kryštál
štipka soli

Postup :
Z vlažnej vody, cukru, 2 PL múky a droždia si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, štipku soli, hotový kvások a vymiesime. Cesto si rozdelíme na 2 časti. Do cesta na ovocný koláčik pridáme ešte 2 PL práškového cukru a ešte premiesime. Na vymastený plech roztalčíme cesto a na vrch si poukladáme podľa chuti buď suroviny na pizzu ( tomat, korenie na pizzu, saláma, šunka, šampiňóny, klobása, syr, lečo, alebo čerstvú paradajku a čerstvú papriku ) a na ovocný koláč ovocie podľa chuti ( slivky, jahody, ribezle ) drobenku (hrubá múka,alebo strúhanka, maslo, práškový cukor) a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 170 °C .

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...