sobota 9. februára 2013

Hrnčekové šišky

Fašiangy turice Veľká noc ide a šišky ku nej neodmysliteľne patria. Tu je jeden jednoduchý recept ktorý zvládne každý :-)

Cesto :
1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
1 ks vanilkový cukor
3 PL práškového cukru
1 žĺtok
3 PL roztopeného masla
1-2 PL rumu/umu
troška citrónovej šťavy
citrónová kôra
kvások:
1/2 hrnčeka vlažného mlieka
1 čajová lyžička kryštálového cukru
1 kocka droždia ( 42 g )

Postup :

Do múky pridáme , vanilkový cukor, práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu, rum/um, žĺtok, roztopené maslo a kvások.
Vymiesime cesto, ktoré sa nelepí na verešku a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vytvarujeme šišky a pomaly smažíme na väčšom množstve oleja z obidvoch strán.

Kvások :
Do vlažného mlieka dáme 1 čajovú lyžičku cukru ( tá je na podporu kvasenia ) a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť.

Dobrú chuť :-)

2 komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...