Jednoduchý a šťavnatý koláčik nielen na nedeľu :-)
Cesto :
vajcia 5 ks
cukor 150 g
cukor vanilkový 1 ks
olej 130 ml
voda vlažná 130 ml
múka polohrubá 300 g
sóda bikarbóna 2 čajové lyžičky
tuk a múka na vymastenie plechu
Tvarohová plnka :
tvaroh jemný 500 g
hera alebo maslo 250 g
cukor vanilkový 1 ks
cukor práškový 2 PL
rum/um 2 PL
nastrúhaná citrónová kôra z jedného citróna
Pudingová želatína :
šťava z rebarbory plus voda 850 ml
cukor 2 PL
Puding s príchuťou vanilka v prášku 80 g ( dolcela Maxi )
Ďalej potrebujeme :
rebarbora mrazená 650 g
banány 4 ks
cukor podľa chuti, ktorý pridáme pri dusení rebarbory
džem ovocný
Postup :
Cesto : Vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame olej, vlažnú vodu, múku a sódu bicarbónu. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
Tvarohová plnka : Maslo, alebo Heru vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme tavroh a rum. Všetko spolu dobre premiešame.
Rebarbora : Mrazenú rebarboru dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vody a pridáme cukor podľa chuti a dusíme do mäkka. Udusenú rebarboru precedíme cez sitko a do šťavy z rebarbory dolejeme vodu, aby sme získali 850 ml tekutiny a z toho uvaríme pudingovú želatínu.
Pudingová želatína : Zmiešali sme si šťavu z rebarbory spolu s vodou. 2/3 tejto šťavy dáme variť. V zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok, ktorý vlejeme do vriacej tekutiny. Chvíľku povaríme a na záver dosladíme podľa chuti.
Postup : Na upečený a vychladnutý plát natrieme džem. potom tvarohovú plku a na tvarohovú plnku naukladáme udusenú rebarboru. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na rebarboru. Na záver zalejeme ovocie pudingovou želatínou a necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť :-)
Cesto :
vajcia 5 ks
cukor 150 g
cukor vanilkový 1 ks
olej 130 ml
voda vlažná 130 ml
múka polohrubá 300 g
sóda bikarbóna 2 čajové lyžičky
tuk a múka na vymastenie plechu
Tvarohová plnka :
tvaroh jemný 500 g
hera alebo maslo 250 g
cukor vanilkový 1 ks
cukor práškový 2 PL
rum/um 2 PL
nastrúhaná citrónová kôra z jedného citróna
Pudingová želatína :
šťava z rebarbory plus voda 850 ml
cukor 2 PL
Puding s príchuťou vanilka v prášku 80 g ( dolcela Maxi )
Ďalej potrebujeme :
rebarbora mrazená 650 g
banány 4 ks
cukor podľa chuti, ktorý pridáme pri dusení rebarbory
džem ovocný
Postup :
Cesto : Vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame olej, vlažnú vodu, múku a sódu bicarbónu. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
Tvarohová plnka : Maslo, alebo Heru vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme tavroh a rum. Všetko spolu dobre premiešame.
Rebarbora : Mrazenú rebarboru dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vody a pridáme cukor podľa chuti a dusíme do mäkka. Udusenú rebarboru precedíme cez sitko a do šťavy z rebarbory dolejeme vodu, aby sme získali 850 ml tekutiny a z toho uvaríme pudingovú želatínu.
Pudingová želatína : Zmiešali sme si šťavu z rebarbory spolu s vodou. 2/3 tejto šťavy dáme variť. V zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok, ktorý vlejeme do vriacej tekutiny. Chvíľku povaríme a na záver dosladíme podľa chuti.
Postup : Na upečený a vychladnutý plát natrieme džem. potom tvarohovú plku a na tvarohovú plnku naukladáme udusenú rebarboru. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na rebarboru. Na záver zalejeme ovocie pudingovou želatínou a necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára