nedeľa 11. novembra 2012

Vyprážané pirôžky

Chrumkavé a voňavééé, neskutočná dobrotka...



Cesto :
500 g polohrubá múka
300 ml voda
4 PL kryštálový cukor
2 PL olej
2 uvarené a najemno nastrúhané zemiaky
42 g droždia ( 1 kocka )
štipka soli
olej na vysmážanie








Postup :
Do väčšej misky dáme múku, štipku soli, 2 Pl oleja, kryštálový cukor, na jemno nastrúhané zemiaky ( na strúhadle na mrkvu ), kryštálový cukor, vodu a rozdrobíme kocku droždia. Chvíľku necháme postáť, aby sa nám vytvoril kvások a zamiesime cesto. Necháme odpočívať a kysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a naplníme plnkou. Kraje spojíme. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a pomaly vysmážame na väčšom množstve oleja z každej strany. Z tohto množstva nám vyjde celkom 34 kusov.
Na fotke sú pirôžky s dvojakou plnkou : tvarohovo-slivkovou.

Plnka :
Maková, orechová, tvarohová, slivkový lekvár...

Dobrú chuť :-)))


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...