štvrtok 15. novembra 2012

Žobrácke batôžky

Troška netradičné pečivko, ktoré vydrží ( ak ho nestihnete zjesť, pretože odolať je veľmi ťažkééé ) Dostane Vás svojou vôňou, jemnou chuťou a budete maťnebíčko v ústach :-)
Fantasticky sa hodí na sviatky ako sú Vianoce či Veľká Noc...




Cesto :
maslo alebo hera 250 g
žĺtky 6 ks
múka hladká 250 g
cukor práškový na obalenie
tuk na vymastenie formičiek
štipka  soli
Plnka :
bielky 6 ks
cukor práškový 250 g
orechy vlašské mleté 250 g

Postup :
Z múky, masla, štipky soli a žĺtkov vypracujeme cesto. Urobíme guľky a necháme 2 hodiny v chladničke. Potom guľky povtláčame do pripravených a maslom vymastených formičiek na košíky, tak aby nám pretŕčali okraje cesta.








Plnka : Vo vodnom kúpeli vymiešame bielky s cukrom, pridáme mleté vlašské orechy.

Košíčky naplníme orechovou plnkou, zabalíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 45-50 minút. Keď sú košíky z vrchnej časti upečené prikryjeme alobalom a dopekáme. Keď sú košíčky upečené necháme vychladnúť a hotové posypeme práškovým cukrom. Môžeme, ale nemusíme košíčky ešte pred pečením ozdobiť lieskovým orieškom a potom je už len na Vás ako ich budete servírovať, niele že sú pekné sú z každej strany, ale aj veľmi chutné, hoci troška viac pracné...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...