utorok 9. októbra 2012

Rebarborový koláčik s orechami

Naozaj vynikajúci rebarborový koláčik, ktorý je svieži a zároveň kyselkavo-sladký...Naozaj Vám ho môžem len odporučiť. Už sa teším , keď znovu budeme mať rebarboru a určite si dáme repete :-)))



Cesto :
 250 g Hera
 250 g múka hladká
 1 ks vajce
 30 g cukor práškový
 tuk a múka na vymastenie plechu

ďalej potrebujeme :
 700 g olúpaná a na malé kocky nakrájaná rebarbora
 100 g mleté vlašské orechy
 2 ks cukor vanilkový
 120 g cukor kryštál
 1  žĺtok na potretie cesta
 50 g na hrubo nasekané vlašské orechy



Postup :

Z masla, múky, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypeme mletými orechami zmiešanými s vanilkovým cukrom. Pridáme umytú a na malé kúsky nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme kryštálovým cukrom. Plnku prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Povrch cesta natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme na hrubo nasekanými orechami, popicháme vidličkou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 20-30 minút.

Dobrú chuť :-)


3 komentáre:

  1. Chcela by som sa opýtať, rebarboru dávame na cesto predvarenu alebo surovú. Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dobrý deň rebazboru určite dávame predvarenú a dobre ocukrovanú, inak by chrúmala :-)))

      Odstrániť
    2. Môžem sa spýtať koľko sa tá rebarbora cukrí?..aby nebola veľmi kyslá?..Martina

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...