Naozaj vynikajúci rebarborový koláčik, ktorý je svieži a zároveň kyselkavo-sladký...Naozaj Vám ho môžem len odporučiť. Už sa teším , keď znovu budeme mať rebarboru a určite si dáme repete :-)))
![](//1.bp.blogspot.com/-gtgKdL7OPL4/UHLdIQ7AwLI/AAAAAAAAAWY/Iwa6y8y9UKI/s320/reberborov%C3%BD+kol%C3%A1%C4%8D+s+orechami.JPG)
Cesto :
250 g Hera
250 g múka hladká
1 ks vajce
30 g cukor práškový
tuk a múka na vymastenie plechu
ďalej potrebujeme :
700 g olúpaná a na malé kocky nakrájaná rebarbora
100 g mleté vlašské orechy
2 ks cukor vanilkový
120 g cukor kryštál
1 žĺtok na potretie cesta
50 g na hrubo nasekané vlašské orechy
Postup :
Z masla, múky, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypeme mletými orechami zmiešanými s vanilkovým cukrom. Pridáme umytú a na malé kúsky nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme kryštálovým cukrom. Plnku prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Povrch cesta natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme na hrubo nasekanými orechami, popicháme vidličkou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 20-30 minút.
Dobrú chuť :-)
Cesto :
250 g Hera
250 g múka hladká
1 ks vajce
30 g cukor práškový
tuk a múka na vymastenie plechu
ďalej potrebujeme :
700 g olúpaná a na malé kocky nakrájaná rebarbora
100 g mleté vlašské orechy
2 ks cukor vanilkový
120 g cukor kryštál
1 žĺtok na potretie cesta
50 g na hrubo nasekané vlašské orechy
Postup :
Z masla, múky, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypeme mletými orechami zmiešanými s vanilkovým cukrom. Pridáme umytú a na malé kúsky nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme kryštálovým cukrom. Plnku prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Povrch cesta natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme na hrubo nasekanými orechami, popicháme vidličkou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 20-30 minút.
Dobrú chuť :-)
Chcela by som sa opýtať, rebarboru dávame na cesto predvarenu alebo surovú. Ďakujem
OdpovedaťOdstrániťdobrý deň rebazboru určite dávame predvarenú a dobre ocukrovanú, inak by chrúmala :-)))
OdstrániťMôžem sa spýtať koľko sa tá rebarbora cukrí?..aby nebola veľmi kyslá?..Martina
Odstrániť