pondelok 4. novembra 2013

Tvarohový syr bez syridla

Jednoduchý, na prípravu nenáročný syr, z domácich ingrediencií.

Suroviny :
1/2 litra mlieka z mliekomatu
1/2 kila tvarohu ( nie vo vaničke )
soľ, prípadne bylinky podľa chuti
1/2 čajovej lyžičky sódy bicarbóny
1 PL citrónovej šťavy
1 PL masla

Postup :
Mlieko prevaríme a necháme vychladnúť. Do hrnca rozmrvíme tvaroh na jemné hrudky, zalejeme vychladnutým mliekom a pomaly miešame a zohrievame takmer do varu. Pridáme citrónovú šťavu a opäť premiešame. Tvaroh sa nataví a mlieko sa zrazí. Celú zmes precedíme cez plátno. V hrnci roztopíme maslo, pridáme odkvapkanú tvarohovú zmes, soľ,  sódu bicarbónu, podľa chuti bylinky, prelisovaný cesnak, chilli a zohrievame. Zmes sa začne taviť. Natavenú zmespreložíme do formy ( ja som ju vystlala fóliou , aby sa lepšie vyklopila ) . Necháme vychladnúť na chladnom mieste.

Tip : najlepšie je si to urobiž večer a ráno máme chutné a zdravé raňajky ...

                                                                                                                        Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...