Príprava tohto jedla vám zaberie maximálne 30 minút...
Potrebujeme :
600 g kuracích pŕs
1 cibuľa
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
2 chlilli papričky
olej
1 PL masla
3 PL paradajkového pretlaku
1 PL paprikovej pomazánky
1 malé lečo ( alebo 2 papriky a 3 paradjky )
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
150 g eidam na posypanie
Postup :
Na masle a oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, spolu s prelisovaným cesnakom a na drobno nakrájanou chilli papričkou. Pridáme na rezančeky nakrájané kuracie prsia, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Na záver pridáme pretlak a paprikovú pomazánku. Všetko spolu chvíľku orestujeme a zalejem troškou vody a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké pridáme lečo. Premiešame a dochutíme.
Podávame s cestovinami a strúhaným syrom...
Tip : Ešte lepšiu a lahodnejšiu chuť omáčky dostaneme ak použijeme čerstvú papriku a paradjky. V tom prípade papriku očistíme a nakrájame na pásiky a dusíme spolu s mäsom do mäkka. Paradajky sparíme, zbavíme šupky a nakrájema na kocky. Takto pripravené paradjky vmiešame do hotovej omáčky, aby sa nerozvarili. Zostanú krásne šťavnaté...
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára