sobota 9. februára 2013

Kokosová torta

Cesto :
5 bielkov
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
200 g kokosovej múčky
1 PL polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva

Čokoládová plnka :
150 g čokolády
100 ml mlieka
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
5 žĺtkov
200 g masla
2 PL kakaového prášku
1 PL rumu/umu

Šľahačková plnka :
250 ml smotany na šľahanie 33%
1 vanilkový cukor
1 stužovač šľahačky

Postup :

Cesto :
Do tuhého snehu z bielkov postupne zašľaháme cukor spolu s vanilkovým cukrom a vyšľaháme dotuha. Primiešame kokosovú múčku, pridáme múku spolu s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 160 °C 25 - 30 minút.

Na vychladnutý korpus natrieme čokoládovú plnku a na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku.

Čokoládová plnka :
Na kúsky polámanú čokoládu, mlieko , žĺtky, práškový, vanilkový cukor a kakaový prášok opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia. Hotovú čokoládovú zmes necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame maslo a rum/um.

Šľahačková plnka :
Vychladenú smotanu vyšľaháme spolu so stužovačom do polotuha. Potom pridáme vanilkový cukor a došľaháme dotuha.

Dobrú chuť :-)))

2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Jediné Ywettka čo tej tortičke chýbalo bol možno banán, ktorý by ju ešte vylepšil :-)))

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...