Toto kysnuté cesto je vynikajúce, jednoduché a vhodné aj na prípravu iných kysnutých koláčikov, alebo závinu...
Cesto :
múka polohrubá 500 g
mlieko vlažné 250 g
štipka soli
cukor 5 PL
Hera 60 g
olej 1 a 1/2 PL
droždie čerstvé 20 g
ľubovoľná plnka
na potretie vajce
na vymastenie plechu olej
Postup :
Z vlažného mlieka troošky cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, cukor, štipku soli, olej, rozpustenú heru a hotový kvások. Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste nakysnúť. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto, naplníme ľubovolnou plnkou a buď si z toho pripravíme koláčiky, alebo záviny. Môžeme použiť nastrúhané jabĺčka zmiešané so škoricovým a vanilkovým cukrom a ozdobiť som troškou lekváru.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na vymastenom plechu. Z tohto množstva vyjdu tri záviny, alebo dva plechy koláčikov...
Tieko koláčiky pečieme 15 minút pri teplote 170°C.
Cesto :
múka polohrubá 500 g
mlieko vlažné 250 g
štipka soli
cukor 5 PL
Hera 60 g
olej 1 a 1/2 PL
droždie čerstvé 20 g
ľubovoľná plnka
na potretie vajce
na vymastenie plechu olej
Postup :
Z vlažného mlieka troošky cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, cukor, štipku soli, olej, rozpustenú heru a hotový kvások. Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste nakysnúť. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto, naplníme ľubovolnou plnkou a buď si z toho pripravíme koláčiky, alebo záviny. Môžeme použiť nastrúhané jabĺčka zmiešané so škoricovým a vanilkovým cukrom a ozdobiť som troškou lekváru.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na vymastenom plechu. Z tohto množstva vyjdu tri záviny, alebo dva plechy koláčikov...
Tieko koláčiky pečieme 15 minút pri teplote 170°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára