pondelok 14. januára 2013

Žemľovka s tofu

Možno troška zdravšia verzia :-)))

Potrebujeme :
5 starších rožkov
360 ml mlieka
30 g hnedého cukru
3 žĺtka
tuk a strúhanka na vymasteniie plechu

Tofu plnka:
250 g biele tofu
2 zrelé banány
2 PL medu
1/2 škoricovéhu cukru

Šneh na žemľovku :
3 bielka
3 PL kryšt.cukru
troška citrónovej šťavy

ďalej potrebujeme :
1 hruškový kompót
1/2 škoricového cukru na  posypenie

Postup :
Rožky nakrájame na kolieska. Pekáč, alebo hlbší plech vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. V miske vymiešame letné  mlieko, 30 g cukru  a tri žĺtka. Rožky postupne máčame v mlieku a ukladáme na dno pekáča, tak aby bol celý zakrytý. Potrieme tofu plnkou, opäť poukladáme rožky ktoré sme namáčali v mlieku. Hrušky nakrájame a poukladáme na žemľovku. Posypeme 1/2 škoricového cukru a naukladnáme poslednú crstvu rožkov máčaných v mlieku. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C 15 minút.
Medzitým si pripravíme sneh. Vyšľaháme bielky do tuha, pridáme cukor a opäť šľaháme. Keď budú na žemľovke vrchné rožteky troška hnednúť, žemľovku vyberieme a potrieme snehom.
Vložíme naspäť do rúry a ešte chvíľku dopekáme ( približne 10 minút ).

Tofu plnka :
Tofu nastrúhame na strúhadle, pridáme cez vidličku pretlačený banán, med a 1/2 škoricového cukru. Dobre premiešame.

Tip :
Ak chcete mať ešte zdravšiu verziu tejto žemľovky rožky nahraďte sojovými staršími rožkami a mlieko sójovým mliekom :-)

Dobrú chuť:-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...