Na prípravu nenáročný sýty obed...
Suroviny :
10 zemiakov
1 cibuľa
700 g mletého mäsa
3 strúčiky cesnaku
troška oleja
190 g paradajkového pretlaku
300 ml mlieka
1-2 PL hladkej múky
4 vajcia
200 g čerstvých šampiňónov
1 čajová lyžička cukor kryštál
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca
Postup :
Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak, rormarín, alebo bazalku ( nemusí byť ) podlejeme troškou vody a máličko ocukríme ( pretože pretlak je dosť kyslý ). Mäsovú zmes necháme chvíľku odležať.
Do vymasteného pekáča pokladáme na tenko nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Navrstvíme nakrájané čerstvé šampiňóny, ktoré posypeme mletou rascou. Nasledujem mäsová zmes a opäť zemiaky, ktoré osolíme. Prikryté zapekáme 30 minút pri teplote 200°C. Na záver zemiaky odokryjeme zalejem zátrepkou ( v mlieku rozmiešame hladkú múku a vajíčka ) . Vrátime späť do vyhriatej rúry a odokryté dopečieme.
Tip : Horúce zemiaky môžeme posypať strúhaným syrom...
Dobrú chuť :-)))
Suroviny :
10 zemiakov
1 cibuľa
700 g mletého mäsa
3 strúčiky cesnaku
troška oleja
190 g paradajkového pretlaku
300 ml mlieka
1-2 PL hladkej múky
4 vajcia
200 g čerstvých šampiňónov
1 čajová lyžička cukor kryštál
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca
Postup :
Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak, rormarín, alebo bazalku ( nemusí byť ) podlejeme troškou vody a máličko ocukríme ( pretože pretlak je dosť kyslý ). Mäsovú zmes necháme chvíľku odležať.
Do vymasteného pekáča pokladáme na tenko nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Navrstvíme nakrájané čerstvé šampiňóny, ktoré posypeme mletou rascou. Nasledujem mäsová zmes a opäť zemiaky, ktoré osolíme. Prikryté zapekáme 30 minút pri teplote 200°C. Na záver zemiaky odokryjeme zalejem zátrepkou ( v mlieku rozmiešame hladkú múku a vajíčka ) . Vrátime späť do vyhriatej rúry a odokryté dopečieme.
Tip : Horúce zemiaky môžeme posypať strúhaným syrom...
Dobrú chuť :-)))
super receptík :-)
OdpovedaťOdstrániť