Suroviny :
zemiaky 1000 g
múka hladká 300 g
slanina údená 150 g
kyslá kapusta 350 g
cibuľa 1 ks
soľ
olej
Postup:
Najskôr si na oleji speníme nakrájanú cibulľku, pridáme kyslú kapustu a dusíme do mäkka. Očistíme a na jemno nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto . Cez haluškáreň hádžeme do osolenej vody halušky a necháme uvariť. Na panvici si opražíme nakrájanú údenú slaninu. Precedíme a omastíme výpekom zo slaniny. Zmiešame s kyslou kapustou. Podávame na tanieri spolu s preškvarenou a na malé kocky pokrájanou slaninkou.
Tip : Vareška musí stáť v ceste, vtedy má správnu hustotu...
zemiaky 1000 g
múka hladká 300 g
slanina údená 150 g
kyslá kapusta 350 g
cibuľa 1 ks
soľ
olej
Postup:
Najskôr si na oleji speníme nakrájanú cibulľku, pridáme kyslú kapustu a dusíme do mäkka. Očistíme a na jemno nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto . Cez haluškáreň hádžeme do osolenej vody halušky a necháme uvariť. Na panvici si opražíme nakrájanú údenú slaninu. Precedíme a omastíme výpekom zo slaniny. Zmiešame s kyslou kapustou. Podávame na tanieri spolu s preškvarenou a na malé kocky pokrájanou slaninkou.
Tip : Vareška musí stáť v ceste, vtedy má správnu hustotu...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára