Táto poleva je naozaj fantastická, ohromne sa s ňou pracuje, výborne drží tvar a navyše dá sa uskladniť aj v chladničke ( v mikroténovom vrecku ) a na ďalší deň s ňou pracovať.
Suroviny :
1 bielok
150 g práškového cukru
3 PL solamylu
Postup :
Bielok vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. práškový cukor spolu so solamylom 3 krát preosejeme cez sitko a následne ho postupne prisypávame do vyšahaného bielka a opäť na najvyšších otáčkach šľaháme, kým poleva nieje lesklá.
Ak chceme polevu mať farebnú pridáme troška potravinárskeho farbiva a opäť vymiešame. ak použije potravinárske farbivo práškové, je potrebné ho rozrobiť v pár kvapkách vody ( naozaj minimum, aby sne nemali polevu riedku tak 2 kvapky vody ).
Tip :
Ak chcete na medovníčky naniesť väčšie množsvo polevy, najskôr si medovník orámujte - tzn. naneste cukrovú polevu cez tenký otvor okolo medovníka, prípadne ho rozdeľte na niekoľko častí. nechajte zaschnúť.
Medzitým si odoberte malé množstvo polevy, rozrieďte ho pár kvapkami vody, premiešajte a malou lyžičkou
Suroviny :
1 bielok
150 g práškového cukru
3 PL solamylu
Postup :
Bielok vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. práškový cukor spolu so solamylom 3 krát preosejeme cez sitko a následne ho postupne prisypávame do vyšahaného bielka a opäť na najvyšších otáčkach šľaháme, kým poleva nieje lesklá.
Ak chceme polevu mať farebnú pridáme troška potravinárskeho farbiva a opäť vymiešame. ak použije potravinárske farbivo práškové, je potrebné ho rozrobiť v pár kvapkách vody ( naozaj minimum, aby sne nemali polevu riedku tak 2 kvapky vody ).
Tip :
Ak chcete na medovníčky naniesť väčšie množsvo polevy, najskôr si medovník orámujte - tzn. naneste cukrovú polevu cez tenký otvor okolo medovníka, prípadne ho rozdeľte na niekoľko častí. nechajte zaschnúť.
Medzitým si odoberte malé množstvo polevy, rozrieďte ho pár kvapkami vody, premiešajte a malou lyžičkou
Šťasné a veselééé :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára