Cesto:
vajcia 6 ks
cukor práškový 6 PL
cukor vanilkový 1 ks
vlažná voda 2 PL
kakao 2 PL
mleté vlašské orechy 3 PL
strúhanka 2 PL
múka hladká 2 PL
Orechová plnka :
mleté vlašské orechy 140 g
cukor práškový 80 g
maslo 50 g
mlieko 100 ml
Punčová plnka :
voda 350 ml
cukor kryštál 6 PL
červená ovocná marmeláda 1PL
citronová šťava z 1 citróna
rum 200 ml
piškóty 300 g
Čokoládová poleva
Postup :
Cesto: Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Počas šľahania postupne pridáme vlažnú vodu, orechy, kakao, strúhanku, múku a na záver tuhý sneh zo 6 bielkov. Rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý koláč na plechu potrieme orechovou plnkou, rozkrojíme po šírke na polovicu. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová plnka bola uložená na punčovej plnke. Prikryjeme papierom, zaťažíme doskou a závažím. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Orechová náplň: Orechy, cukor a maslo zalejeme vriacim mliekom, necháme vychladnúť.
Punčová náplň: Vodu, citrónovú šťavu, kryštálový cukor a marmeládu uvaríme. Do vychladnutej zmesi vlejeme 200 ml rumu a premiešame. Piškóty postrúhame a zamiešame do pripraveného punču. Všetko spolu premiešame.
vajcia 6 ks
cukor práškový 6 PL
cukor vanilkový 1 ks
vlažná voda 2 PL
kakao 2 PL
mleté vlašské orechy 3 PL
strúhanka 2 PL
múka hladká 2 PL
Orechová plnka :
mleté vlašské orechy 140 g
cukor práškový 80 g
maslo 50 g
mlieko 100 ml
Punčová plnka :
voda 350 ml
cukor kryštál 6 PL
červená ovocná marmeláda 1PL
citronová šťava z 1 citróna
rum 200 ml
piškóty 300 g
Čokoládová poleva
Postup :
Cesto: Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Počas šľahania postupne pridáme vlažnú vodu, orechy, kakao, strúhanku, múku a na záver tuhý sneh zo 6 bielkov. Rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý koláč na plechu potrieme orechovou plnkou, rozkrojíme po šírke na polovicu. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová plnka bola uložená na punčovej plnke. Prikryjeme papierom, zaťažíme doskou a závažím. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Orechová náplň: Orechy, cukor a maslo zalejeme vriacim mliekom, necháme vychladnúť.
Punčová náplň: Vodu, citrónovú šťavu, kryštálový cukor a marmeládu uvaríme. Do vychladnutej zmesi vlejeme 200 ml rumu a premiešame. Piškóty postrúhame a zamiešame do pripraveného punču. Všetko spolu premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára