sobota 15. decembra 2012

Nedeľná nepečená tortička s čerešňami

Čerešňová plnka :

čerešne kompótové 700 ml
škorica celá 1 ks
citrónová šťava 1 PL
cukor vanilkový 1/2 ks
pudingový prášok malinový  1 ks ( môže byť aj jahodový )
smotana pochúťková 2 ks
želatína  na plnku 1/2 ks

Vanilková plnka :
mlieko 300 ml
cukor 1 PL
cukor vanilkový 1/2 ks
pudigový prášok vanilkový 1 ks
2 PL
um/um  2 PL
33% šľahačka 1 ks
stužovač šľahačky-Smetafix 1 ks
želatína  na plnku 1/2 ks

Ďalšie suroviny :
piškoty 240 g
džem, alebo lekvár na natretie piškót
vyšľahaná šľahačka alebo kakao na ozdobu
kokos na vysypanie formy

Postup :
Tortovú formu pooblievame s vodou a vysypeme kokosom. Precedíme čerešňový kompót. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré namáčame v šťave z čerešňového kompótu. Čerešne zbavíme kôstok a poukladáme na piškóty. Natrieme čerešňovou plnkou. Do stredu torty pokladáme piškóty, ktoré si zlepíme džemom, alebo lekvárom. Pokvapkáme ich troškou čerešňovej šťavy a zalejeme vanilkovou plnkou. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Hotovú tortičku posypeme kakaom, alebo ju môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.

Najskôr si pripravíme podľa návodu potravinársku želatínu, pretože musí cca 10 minút nabobnať, potom sa ešte zohrieva- aby sme ju mali hneď hotovú do vychladnutých plniek. Čerešňová plnka : 200 ml kompótovej šťavy zohrejeme spolu s 1 celou škoriicou, 1 PL citrónovej šťavy, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnej kompótovej šťave ( 100 ml ) si rozmiešame malinový pudingový prášok a vmiešame do zohriatej kompótovej šťavy až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 2 pochúťkové smotany a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny. Vanilková plnka : 200 ml mlieka zohrejeme spolu s 1 PL cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnom mlieku ( 100 ml ) si rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vmiešame do zohriatého mlieka až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Opäť na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 1 vyšľahanú šľahačku do ktorej sme primiešali stužovač šľahačky a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.

Dobrú chuť :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...