utorok 11. decembra 2012

Mäsové guľky s bazalkou plnené šunkou a syrom

Suroviny :

bravčové mäso mleté 500 g
strúhanka 2 PL
smotana sladká 3 PL
syr údený 7 plátkov, alebo neúdený
šunka kuracia  7 plátkov
strúhanka 2 PL
soľ
korenie čierne mleté
bazalka

Na obalovanie :
múka polohrubá
paprika červená mletá sladká  1 čajová lyžička
korenie grilovacie 1 čajová lyžička
olej na vysmážanie

Postup :
Mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, smotanu, strúhanku a dobre premiešame. Plátky syra ( lepšie chutí s údeným syrom - má výraznejšiu chuť ) a šunky nakrájame na pásiky. Z ochuteného mäsa vytvarujeme guľky a roztlačíme ich na placky. Do stredu dáme pásiky šunky a syra a zabalíme. Do polohrubej múky pridáme mletú červenú papriku, grilovacie korenie a premiešame. Zabalené guľky obalíme v ochutenej múke a vysmážame na oleji.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...