Suroviny :
šampiňóny čerstvé 200 g
zemiaky 3 ks
mlieko 200 ml
syrokrém 140 g
múka hladká 1 PL
bobkový list 1-2 ks
cibuľa 1 ks
maslo 1 PL
cukor 1 PL
ocot 2 PL
muškátový oriešok
rasca mletá
korenie čierne mleté
korenie hubové
soľ
Postup :
Na masle opražíme na drobno nakrájanú cubuľu, spolu so šampiňónami. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, hubovým korením a mletou rascou. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, vodu a varíme 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké pridáme syrokrém a zátrepku, ktorú sme si pripravili rozmiešaním 1 PL hladkej múky v mlieku. Dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom ( len troška, pretože je veľmi aromatický ), troškou cukru a octu.
Dobrú chuť...
šampiňóny čerstvé 200 g
zemiaky 3 ks
mlieko 200 ml
syrokrém 140 g
múka hladká 1 PL
bobkový list 1-2 ks
cibuľa 1 ks
maslo 1 PL
cukor 1 PL
ocot 2 PL
muškátový oriešok
rasca mletá
korenie čierne mleté
korenie hubové
soľ
Postup :
Na masle opražíme na drobno nakrájanú cubuľu, spolu so šampiňónami. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, hubovým korením a mletou rascou. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, vodu a varíme 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké pridáme syrokrém a zátrepku, ktorú sme si pripravili rozmiešaním 1 PL hladkej múky v mlieku. Dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom ( len troška, pretože je veľmi aromatický ), troškou cukru a octu.
Dobrú chuť...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára