piatok 21. decembra 2012

Ananásové rezy

Cesto :
vajcia 5 ks
cukor 5 PL
múka polohrubá 5 PL
sóda bikarbóna  1/2 čajovej lyžičky

Ananásový krém :
maslo 200 g
cukor 120 g
žĺtky 2  ks
kompót ananásový 1 ks ( kúsky )
citrónová šťava z 1 citróna
múka hladká 30 g

Ďalšie suroviny :
džem ríbezľový  alebo malinový

Na ozdobu :
kokos strúhaný alebo nastrúhaná čokoláda

Postup :
Cesto : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky, múku, cukor, sódu bicarbónu a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 160°C. Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na tri diely.

Ananásový krém: Ananásový kompót si precedíme. 150ml ananásovej šťavy zmiešame spolu so 40 g cukru, 30 g hladkej múky a 2 žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 200 g masla s 80 g cukru a šťavou z jedného citróna do peny. Postupne pridávame vychladnutú kašu a na drobno nakrájené 2/3 ananásu z kompótu. ( 1/3 ananásu odložíme na ozdobenie )

Celé piškótové cesto natrieme džemom a prekrojíme ho na tri rovnaké časti. Natrieme krémom a priložíme s džemovou stranou dole. Stredný plát polejeme zvyšnou ananásovou šťavou. Opäť natrieme džemom, krémom a priložíme posledný piškótový plát. Po dĺžke opäť prerežeme a tak získame 2 pásy rezov. ( pozri druhú fotku, jeden rez je natretý bielym ananásovým krémom ) Povrch a bočné stranny natrieme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kokosom. Ozdobíme ananásom. ( Z tohto množstva vyjdu dva pásy ananásovách rezov, jeden si môžete posypať kokosom a druhý nastrúhanou čokoládou ).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...