Suroviny :
treska 500 g
slanina prerastená 150 g
cesnak 1 strúčik
maslo 1 PL
rasca mletá
soľ
mlieko
korenie na zemiaky
zemiaky 6-7 ks
Postup :
Rybky namočíme cez noc do mlieka. Na druhý deň mlieko zlejeme, rybky osolíme, pokmínujeme a natrieme roztopeným maslom, do ktorého sme si pretlačili cesnak.
Očistíme a na tenké plátky nakrájame zamiaky. Dáme ich do misky, kde ich zamiešame s troškou korenia na zemiaky, podľa chuti dosolíme a polejeme troškou roztopeného masielka s prelisovaným cesnakom, čo nám zostal z rybky.
Do misky z janského skla na dno uložíme zemiaky, rybku a na vrch slaninku nakrájanú na plátky. Podlejeme malinkým množstvom vody-naozaj minimum, pretože rybka nám pustí šťavu, aj slaninka, plus masielko a na záver máte chutnú šťavu na poliatie. Pečieme pri teplote 180-200°C cca 30 minút.
Tip: Slaninku môžeme nahradiť miešanou zeleninkou, alebo ju môžete pridať navyše. Takto získate chutný obedík bez veľkej námahy za 30 minút, ktorý zvládne aj začiatočník. Vhodné sú aj iné rybky, napríklad pangasius.
Dobrú chuť...
treska 500 g
slanina prerastená 150 g
cesnak 1 strúčik
maslo 1 PL
rasca mletá
soľ
mlieko
korenie na zemiaky
zemiaky 6-7 ks
Postup :
Rybky namočíme cez noc do mlieka. Na druhý deň mlieko zlejeme, rybky osolíme, pokmínujeme a natrieme roztopeným maslom, do ktorého sme si pretlačili cesnak.
Očistíme a na tenké plátky nakrájame zamiaky. Dáme ich do misky, kde ich zamiešame s troškou korenia na zemiaky, podľa chuti dosolíme a polejeme troškou roztopeného masielka s prelisovaným cesnakom, čo nám zostal z rybky.
Do misky z janského skla na dno uložíme zemiaky, rybku a na vrch slaninku nakrájanú na plátky. Podlejeme malinkým množstvom vody-naozaj minimum, pretože rybka nám pustí šťavu, aj slaninka, plus masielko a na záver máte chutnú šťavu na poliatie. Pečieme pri teplote 180-200°C cca 30 minút.
Tip: Slaninku môžeme nahradiť miešanou zeleninkou, alebo ju môžete pridať navyše. Takto získate chutný obedík bez veľkej námahy za 30 minút, ktorý zvládne aj začiatočník. Vhodné sú aj iné rybky, napríklad pangasius.
Dobrú chuť...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára