Cesto :
vajcia 5 ks
cukor práškový 150 g
múka celozrnná hladká 100g
múka polohrubá 140 g
prášok do pečiva 1 ks
olej 3 PL
mlieko 50 ml
kompót marhuľový 700 ml
Plnka :
tvaroh jemný 500 g
16% smotana kyslá pochúťková 1 ks
cukor vanilkový 1 ks
cukor práškový 1 a 1/2 PL
marhule sterilizované 1/3 z kompótu
želatína na prípravu plnky 1/2 ks
Pudingová želatína :
šťava z marhuľového kompótu 300 ml
voda 500 ml
šumienka Bolero multivit 1 ks
citrónová šťava 1 PL
zlatý klas - krémový prášok 2 ks
Postup :
Cesto : Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom , pridáme olej, mlieko, celorznnú a polohrubú múku spolu s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto poukladáme 2/3 marhulí z kompótu a dáme piecť. Pečieme Pri teplote 170°C 20 minút.
Plnka : V mise si rozmiešame tvaroh s kyslou smotanou, pridáme 1/3 marhulí z kompótu, vanilkový cukor a 1 PL práškového cukru. Podľa návodu si pripravíme želatínu určenú na plnky. Ja som použila Želatínu potravinársku - do 250 ml studenej vody vysypeme 10 g želatíny a necháme 10 minút nabobnať. Potom za stáleho miešania prihrejeme na 60 °C. Necháme vychladiť a vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý plát.
Pudingová želatína : Do šťavy z marhuľového kompótu vlejeme vodu tak aby sme mali spolu 800 ml tekutiny. Nalejte 1/2 z tekutiny do nádoby a privedte do varu. V druhej polovici tekutiny vymiešame šumienku spolu so Zlatým klasom. Takto pripravenú zmes vlejeme do skoro vriacej tekutiny a chvíľku povaríme ( kým nám nezačne hustnúť ). Na záver dochutíme citrónovou šťavou a nalejeme na plnku. Necháme vychladiť a podávame.
vajcia 5 ks
cukor práškový 150 g
múka celozrnná hladká 100g
múka polohrubá 140 g
prášok do pečiva 1 ks
olej 3 PL
mlieko 50 ml
kompót marhuľový 700 ml
Plnka :
tvaroh jemný 500 g
16% smotana kyslá pochúťková 1 ks
cukor vanilkový 1 ks
cukor práškový 1 a 1/2 PL
marhule sterilizované 1/3 z kompótu
želatína na prípravu plnky 1/2 ks
Pudingová želatína :
šťava z marhuľového kompótu 300 ml
voda 500 ml
šumienka Bolero multivit 1 ks
citrónová šťava 1 PL
zlatý klas - krémový prášok 2 ks
Postup :
Cesto : Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom , pridáme olej, mlieko, celorznnú a polohrubú múku spolu s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto poukladáme 2/3 marhulí z kompótu a dáme piecť. Pečieme Pri teplote 170°C 20 minút.
Plnka : V mise si rozmiešame tvaroh s kyslou smotanou, pridáme 1/3 marhulí z kompótu, vanilkový cukor a 1 PL práškového cukru. Podľa návodu si pripravíme želatínu určenú na plnky. Ja som použila Želatínu potravinársku - do 250 ml studenej vody vysypeme 10 g želatíny a necháme 10 minút nabobnať. Potom za stáleho miešania prihrejeme na 60 °C. Necháme vychladiť a vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý plát.
Pudingová želatína : Do šťavy z marhuľového kompótu vlejeme vodu tak aby sme mali spolu 800 ml tekutiny. Nalejte 1/2 z tekutiny do nádoby a privedte do varu. V druhej polovici tekutiny vymiešame šumienku spolu so Zlatým klasom. Takto pripravenú zmes vlejeme do skoro vriacej tekutiny a chvíľku povaríme ( kým nám nezačne hustnúť ). Na záver dochutíme citrónovou šťavou a nalejeme na plnku. Necháme vychladiť a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára