štvrtok 13. decembra 2012

Vanilková ovsená kaša s medovými jabĺčkami

Výborné raňajky, alebo večera...

Suroviny :

ovsené vločky 45 g
mlieko 175 ml
voda  alebo mlieko  125 ml
vanilkový struk 1/2 ks
jablko 1 ks
med 1 PL
škorica mletá

Postup :

Ovsené vločky, mlieko, vodu a vanilkový struk ( rozrezaný a zbavený semienok ) dáme do hrnca a za občasného miešania varíme približne 8 minút. Kým kaša nezhustne. Vyberieme struk, ak máte radi slaké oslaďte troškou trstinového cukru, nalejte do taniera, posypte mletou škoricou a pridajte nakrájané medové jabĺčko. Medové jabĺčko: Jablko umyjeme a aj so šupkou nakrájame ( je na vás ako si jabĺčko nakrájate, buď na mesiačiky, kolieska, alebo kocky ). Na rozohriatej teflonovej panvičke si na sucho opečieme nakrájané jabĺčko z každej strany ( začne krásne voňať ), pridáme 1 PL medu, necháme skaramelizovať a jabĺčko ešte chvíľku poopekáme v medovom karamele ( približne 1-2 minúty ).

Tip: Lacnejšia verzia je ak vanilkový struk nahradíte vanilkovým cukrom, nebude to až také vanilkové, ale stále to bude dobrééé :-))) Dobrú chuť...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...