Suroviny :
200 g zeleninová zmes ( alebo čerstvá zelenina )
1/2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 PL masla
soľ
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
Drožďové guličky :
1/2 cibule
1 PL masla
20 g čerstvé droždie
2 PL strúhanky
1 PL mlieka
1 menšie vajce
petržlenová vňať
soľ
Postup :
Na masle podusíme polovicu cibule a pridáme zeleninu. Zaalejeme vývarom ,alebo vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a varíme domäkka.
Pripravíme si drožďové guličky : Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle a za stáleho miešania upražíme. Pridáme droždie. Droždie sa najskôr roztopí a potom začne hustnúť, pripekať sa a voniať ako mäso. Zmes necháme vychladnúť. Do vychladnutej zamiešame vajce, soľ, petržlenovú vňať , a mliekom zvlhčenú strúhanku. Necháme cesto postáť 10 min. ak nám zhustne pridáme doň trochu vody. Ak by zriedlo pridáme strúhanku. Z cesta lyžičkou formujeme malé guľky, ktoré varíme cca 5 – 10 min. v polievke.
Dobrú chuť :-)
200 g zeleninová zmes ( alebo čerstvá zelenina )
1/2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 PL masla
soľ
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
Drožďové guličky :
1/2 cibule
1 PL masla
20 g čerstvé droždie
2 PL strúhanky
1 PL mlieka
1 menšie vajce
petržlenová vňať
soľ
Postup :
Na masle podusíme polovicu cibule a pridáme zeleninu. Zaalejeme vývarom ,alebo vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a varíme domäkka.
Pripravíme si drožďové guličky : Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle a za stáleho miešania upražíme. Pridáme droždie. Droždie sa najskôr roztopí a potom začne hustnúť, pripekať sa a voniať ako mäso. Zmes necháme vychladnúť. Do vychladnutej zamiešame vajce, soľ, petržlenovú vňať , a mliekom zvlhčenú strúhanku. Necháme cesto postáť 10 min. ak nám zhustne pridáme doň trochu vody. Ak by zriedlo pridáme strúhanku. Z cesta lyžičkou formujeme malé guľky, ktoré varíme cca 5 – 10 min. v polievke.
Dobrú chuť :-)
samé lákavé a výborné polievočky tu máš, asi dobehnem na večeru :-)
OdpovedaťOdstrániť