piatok 12. apríla 2013

Mexická fazuľová čili polievka

Suroviny :
1 konzerva tmavej fazule
5 zemiakov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 čili papričky
olej
1 ks malý pretlak
1-2 PL hladkej múky
1 klobása
2 čerstvé papriky
4 guličky nového korenia
soľ

Postup :
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky spolu s paprikou. Zalejeme vodou, pridáme klobásu, troška osolíme a varíme domäkka. Zatiaľ si pripravíme zásmažku. Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu spolu s na drobno nakrájaným cesnakom a nakrájanými čili papričkami. Pridáme pretlak, orestujeme, zasypeme hladkou múkou a chvíľku restujeme. Pridáme vodu a premiešame. Keˇsú zemiaky mäkké, pridáme sterilizovanú fazuľu aj s nálevom ( preto pozor na začiatku na soľ, radšej menej, lebo aj nálev je mierne slaný, aj klobása pustí svoju fajnovú chuť do polievky ). Keď sa polievočka začne variť, vmiešame zásmažku. Chvíľku povaríme a hotovo :-)

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...