nedeľa 3. novembra 2013

Kuracie stehná na kyslej kapuste

Suroviny :
kuracie stehná, krídla
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
150 g slaniny pokrájanej na plátky
1000 g kyslá kapusta
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
celá rasca
mletá červená paprika

Postup :
Dno hlbokého pekáča  vystelieme slaninou,  navrstvite kapustu a poukladáme kuracie  stehná prípadne krídla, ktoré sme si osolili, okorenili mletým čiernym korením, mletou rascou, celou rascou a mletou červenou paprikou. Posypeme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou, alebo vývarom, prikryjeme a pečieme 50 minút pri teplote 200°C zakryté. Následne odokryjeme a dopečieme do chrumkava. Ako príloha sa výborne hodí knedľa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...