Suroviny :
kuracie stehná, krídla
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
150 g slaniny pokrájanej na plátky
1000 g kyslá kapusta
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
celá rasca
mletá červená paprika
Postup :
Dno hlbokého pekáča vystelieme slaninou, navrstvite kapustu a poukladáme kuracie stehná prípadne krídla, ktoré sme si osolili, okorenili mletým čiernym korením, mletou rascou, celou rascou a mletou červenou paprikou. Posypeme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou, alebo vývarom, prikryjeme a pečieme 50 minút pri teplote 200°C zakryté. Následne odokryjeme a dopečieme do chrumkava. Ako príloha sa výborne hodí knedľa.
kuracie stehná, krídla
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
150 g slaniny pokrájanej na plátky
1000 g kyslá kapusta
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
celá rasca
mletá červená paprika
Postup :
Dno hlbokého pekáča vystelieme slaninou, navrstvite kapustu a poukladáme kuracie stehná prípadne krídla, ktoré sme si osolili, okorenili mletým čiernym korením, mletou rascou, celou rascou a mletou červenou paprikou. Posypeme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou, alebo vývarom, prikryjeme a pečieme 50 minút pri teplote 200°C zakryté. Následne odokryjeme a dopečieme do chrumkava. Ako príloha sa výborne hodí knedľa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára